TECHNISCHE TEST-ENGINEER
Advertentie geplaatst 19-01-2018

Bedrijfsprofiel

Van Leeuwen Test Systems B.V. (VLT) een middelgroot bedrijf welk actief is met ontwikkeling en productie van Vehicle Test Systemen gericht op veiligheidsinspecties en milieucontrole, hierbij te denken aan wat in Nederland APK keuring heet. Echter wij gaan beduidend verder, wij leveren volledig geautomatiseerde teststraten waar grote aantallen voertuigen getest worden, denk hier aan 20 auto's per uur. Alles wat te automatiseren is, is geautomatiseerd. Moderne computerbesturingen maken dit mogelijk, wij hebben eigen System Analisten welke de software ontwikkelen. In Etten-Leur waar de ontwikkelingen plaatsvinden, zijn ook de productie units onder gebracht, welke bestaan uit een afdeling R & D, eigen DTP afdeling, Autocad/Mechanical desktop design afdeling, tooling met moderne CNC machines, een afdeling bankwerkerij met o.a. CNC lasrobots en overige CNC bewerkingsmachines, verder assemblage afdeling voor besturingssystemen -paneelbouw en een afdeling mechanische samenbouw. Voorts de magazijnen; de kwaliteit controle voor inkomende delen en voor uitgaande Systemen. Ook een moderne testhal is aanwezig. Kortom een bedrijf wat ISO 9001 - 2008 gecertificeerd is en wat veel high-tech disciplines in huis heeft. Ook dient vermeld te worden dat Van Leeuwen Test Systems beschikt over medewerkers van hoog niveau die kwaliteit hoog in hun vaandel hebben en trots zijn op wat wij gezamenlijk produceren. Zelfs onze concurrenten erkennen dat VLT staat voor kwaliteit en innovatie wereldwijd.

Technische Test-engineer
Onze huidige test-engineer heeft het erg druk, te druk om voor alle collega’s de applicaties en de integratie te testen. Dat testen is van groot belang in het ontwikkelen van oplossingen voor het keuren van voertuigen en daarom zijn wij op zoek naar jou, de ervaren test-engineer met automobielkennis, vooral van de zware voertuigen (vrachtwagens en trailers).

De functie
Als test-engineer wordt jouw hoofdtaak het evalueren en testen van verschillende VLT-producten en -oplossingen. Je stelt testresultaten op aan de hand van data-analyses en analyses van software-algoritmes. Je ziet waar verbeteringen mogelijk zijn en je stelt hiervoor specificaties op. Uiteindelijk voer je verschillende tests en proeven uit, waarbij jij de verantwoordelijke bent om dit voor te bereiden en in goede banen te leiden.

Je gaat werken op ons hoofdkantoor in Etten-Leur. Daar werken ongeveer 50 medewerkers aan de ontwikkeling en productie van onze apparatuur en bijbehorende software. Je gaat nauw samenwerken met de softwaretester, onze engineers en de productmanager.

Je dagelijkse werkzaamheden (maar niet beperkt tot)

 • Identificeren van operationele inefficiëntie, conflicterende ontwikkelingen, integratieproblemen en het voorstellen van oplossingen.
 • Technische ondersteuning bieden aan IT-teamleden, Q&A-medewerkers en servicemonteurs.
 • Demonstraties geven aan intern management en overige medewerkers voor trainingsdoeleinden.
 • Deelnemen aan de projectteambesprekingen, status aandragen en proactief problemen en zorgen aangeven met eventueel een voorstel voor oplossingen.
 • Maken en onderhouden van testdocumentatie en -procedures en zorgen dat die worden opgevolgd.
 • Ontwerpen van testscripts gebaseerd op de testeisen.

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van Elektrotechniek, IT of vergelijkbaar.
 • Zelfstandig kunnen werken en creativiteit in het vinden van oplossingen voor de dagelijkse taken.
 • Je bent in staat om technische productdocumentatie te lezen, interpreteren en analyseren.
 • Uitstekende documenteerkwaliteiten.
 • Uitstekend Engels in woord en geschrift.
 • Relevante werkervaring waarin je te maken had met testmethodes is een pré maar geen must, dus ook starters worden uitgenodigd om te solliciteren.
 • Kennis van en ervaring met diverse programmeertalen zoals C, C++, C#, Visual Basic is een pré.

Wij bieden

 • Een uitdagende en afwisselende functie.
 • Een marktconform salaris.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder pensioenverzekering.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden.
 • Wij bieden een contract van 6 maanden met de wens dit contract om te zetten naar een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid.

Uw reactie graag sturen aan:  personeelszaken@vltest.com.

Van Leeuwen Test Systems B.V. – Nieuwe Donk 18 – 4879 AC Etten-Leur - Nederland
Tel. 076 502 9911 – Fax. 076 501 6731

Download deze vacature als pdf.

Wie zijn wij?
Download ons bedrijfsprofiel (pdf).